Repdagbok This is Hallsta 2

På vägen till teatern stod jag i hallen med manuset i handen och funderade på om jag skulle ta med det eller inte. Jag stod och stirrade på det en stund men bestämde mig för att lämna kvar det på bänken. Jag vet ju egentligen vad som står och när jag tänker efter så hade nog Anna struntat blankt i sina papper. Hon hade helt förlitat sig på att Betty redan skulle ha kopierat ett extra till alla och förvara det i en mapp eller att Tove redan hade stenkoll på vad som skulle göras.

Vi är där nu. I det där stadiet där mycket bara faller på plats och karaktärerna börjar leva sitt eget liv. Så fort texten sitter så börjar oväntade personlighetsdrag, drömmar, motiv och relationer bubbla upp över ytan och man får springa fort för att hinna med. De frågetecken jag tidigare haft blev till självklarheter när vi gick igenom scenerna 2, 4 och 5 och de rullade på av sig självt.

Det här är ett projekt som växt otroligt fort under en kort period och det kommer utan tvekan att bli en helt fantastisk pjäs som väcker många känslor och funderingar.

/Sophie, spelar Anna

Lämna ett svar